Briose de post cu mere, nuci si dovleac

 

ASCOR Galați vă invită să servim împreună brioșe de post cu mere, nuci și dovleac

 

Un desert simplu si perfect alaturi de o ceasca de cafea sau ceai. Va recomandam sa folositi mere golden sau mere ionatane pentru aceasta reteta.

 

Ingrediente:

350gr faina

100ml ulei

250ml suc de portocale

100gr indulcitor Green Sugar

1 banana foarte coapta

1plic praf de copt

150gr nuci

3 mere

1/4lingurita scortisoara

150gr dovleac

2linguri indulcitor Green Sugar

1lingura zeama de lamaie

scortisoara

 

Instructiuni:

1. Curatam merele de coaja si cotor, le taiem cum ne place (eu am preferat lamele subtiri) si le presaram cu putin Green Sugar. Banana se paseaza cu o furculita sau intr-un blender, impreuna cu sucul de portocale. Punem impreuna piureul de banane, sucul de portocale, indulcitorul Green Sugar si uleiul, apoi le amestecam bine 2-3 minute.

2. Adaugam faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate cu cutitul (vrem sa ramana bucatele mai mari). Amestecam doar cat sa obtinem o compozitie omogena, pe care o punem in forme de briose unse cu putin ulei. Merele se pun deasupra, pe o jumatate din briosa.

3. Bagam la cuptor, la 180-190 de grade, pentru aproximativ 35 de minute (trebuie testate ca sa fim siguri ca sunt coapte).

4. Intre timp m-am ocupat de dovleac: l-am curatat, l-am taiat cubulete, apoi l-am pus intr-o tigaie cu 2 linguri Green Sugar, putina zeama de lamaie, scortisoara si jumatate pahar de apa. Am gatit cu capac, pana cand nu mai era deloc apa, iar dovleacul era patruns. Dupa ce apa s-a evaporat mai tinem pe foc mic 2-3 minute, amestecand mereu cu o spatula. Recipe Notes Servim briosele cu putin dovleac pe ele.

Poftă bună! 

Consiliu
de conducere
    • Președinte:
      Codruț Mirică
    • Vice Președinte:
      Mihai Jalbă
    • Vice Președinte:
      Florentina Radu
    • Secretar:
      Florentina Simona Atanasiu
    • Secretar:
      Ana Maria Șoga
    • Consilier:
      Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
  • Birou Administrativ
    in cadrul Centrului Eparhial
  • Capela Studenților
    Campusul Univ. A.I.Cuza
    Căminul H
  • Centru Activitați Culturale
    Cămin LSG, mansarda
  • Atelier de Creatie
    Campusul Univ. A.I.Cuza
    Cămin A, demisol
  • Atelier de Pictura
    Campusul Univ. A.I.Cuza
    Cămin A, demisol

Calendar