Proiecte finalizate 2014

Vizitele Misionare ale ASCOR Galati au continuat cu parohiile Condrea si Liesti

Membrii ASCOR Galati au continuat si in „Duminica Slabanogului” vizitele misionare pe care le organizeaza in aceasta perioada in parohiile din mediul rural ale eparhiei.

Daca saptamana trecuta grupul format din 40 de studenti ASCOR a poposit in toate parohiile din Localitatea Matca din judetul Galati, astazi acestia au fost oaspetii parohiilor Condrea si Liesti din Protopopiatul Tecuci, judetul Galati.

Dimineata a inceput cu participarea ascorenilor la slujba Sfintei Liturghii in parohia Condrea, o parohie frumoasa, dinamica si harnica. Aici, parintele paroh Gheorghe Bacau ne-a primit cu multa caldura alaturi de credinciosi, tineri dar si de un grup format din copiii din sat, imbracati in frumoase costume traditionale; cu totii am dat raspunsurile la Sfanta Liturghie de la strana.

Finalul Sfintei Liturghii a adus multa mangaiere pentru noi ascorenii. Discutand cu tinerii din aceasta parohie am putut vedea in ei, suflete curate, calde, si neatinse inca de tentatiile lumii contemporane. Acestia sunt frumosi, gandesc frumos si cred frumos in Dumnezeu. Sunt alaturi de biserica lor, de preotul lor si de toate activitatile in care acesta ii implica. Discutand cu batranii de aici, am putut culege cate putin din rabdarea lor, din intelepciunea dar si din pacea sufletului lor. Acesti batrani ne-au aratat parca faptul ca traiesc sau ca pot trai intr-o alta lume decat cea agitata si obositoare in care traim noi.

Grupul de ascoreni a pornit apoi spre parohia Liesti, unde atat parintele paroh Titi Gabor cat si credinciosii, tinerii si copiii de aici ne asteptau cu bucurie in biserica.

Aici, am sustinut un scurt program de cantari pascale dupa care am avut ocazia sa vizitam Muzeul Parohial, Biblioteca, Atelierul si Expozitia de Icoane, toate acestea conturandu-ne tabloul unei parohii extrem de dinamice, harnice, dedicate tinerilor si programelor ce ii implica pe acestia.

Vizita s-a incheiat cu o serie de discutii si dialoguri punctuale purtate intre preotii din parohiile vecine, parintele Protoiereu, delegatul Inaltpreasfintiei Sale pc. pr. Cons. Gabriel Molocea si tinerii prezenti.

La final toti au participat la o agapa campeneasca oferita de parohie.

Multumim tuturor acelora care au facut posibila aceasta vizita misionara, din care noi tinerii am avut foarte multe de invatat.

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar