Proiecte finalizate 2011

A treia vizită la Fileşti

Prezentăm mai jos bilanţul acestei acţiuni: astfel, prima etapă a constat în împărţirea hainelor strânse din donaţii. După ce în prealabil au fost sortate şi pregătite corespunzător, sâmbătă, 16 aprilie s-au distribuit 37 de sacoşe cu haine pentru adulţi şi copii şi 2 pungi cu alimente. Cu o parte din banii strânşi s-au cumpărat pantofi care joi, 21 aprilie, au fost dăruiţi la 12 copii cu rezultate bune şcoală. 5 dintre ei au primit şi câte o pereche de pantaloni şi o cămaşă.

Cu banii rămaşi s-au cumpărat alimente. Astfel, dorind ca bucuria Învierii să fie deplină, la biserica din sat, după oficierea serviciului religios din prima zi de Paşti, 20 de familii au primit pachete cu alimente. Fiecare pachet conţinea: un pui, 2 cozonaci, o pască, 10 ouă roşii şi fructe. Profitând de această ocazie, s-a făcut şi o vizită d-nei Ana, în vârstă de 70 de ani căreia i s-a înmânat un dar asemănător. Dumneaei locuieşte  în condiţii precare pe str. Movilei cu strănepoata sa adolescentă şi nu are alte rude apropiate şi am dorit astfel să-i facem o surpriză.

Pentru desfăşurarea acestei acţiuni şi-au dat concursul alături de noi Asociaţia "Bucuria celor necăjiţi", parohia Sf. Treime - Fileşti şi angajaţii firmei Wind River Systems - de la care s-au strâns haine şi o importantă sumă de bani.

 Dupa cum probabil stiti... cu bucurie va anuntăm ca ne apropiem de cea de-a 3 a actiune filantropica in parohia Sf. Treime din satul Filesti. Si acum ca si atunci cu mare nadejde de ajutor si in rugaciune suntem asteptati sa daruim LUMINA DIN LUMINA in sufletele unor copii din nenumaratele familii nevoiase din zona. Precum ne-am organizat cu Parintele George Postolache, am convenit sa daruim ajutor din putinul fiecaruia, iar ca lucrurile sa mearga mai bine in sensul organizarii, am hotarat ca de aceasta data pana sambata cel tarziu sa realizam o colecta de fonduri banesti pentru a cumpara 12 perechi de pantofi pentru joia cea mare unor baieti cu varste de pana in 14 ani. O alta latura a actiunii filantropice vizeaza achizitionarea de produse alimentare specifice marii sarbatori pascale.

Va mai anuntăm, de asemenea, ca sambata ce vine (16.04) mergem in vizita la Filesti cu hainutele deja stranse pentru copii selectati de parinte cand nadajduim ca vom avea stransi suficienti bani şi pentru a cumpăra încălţăminte. Joi, în timpul slujbei Deniei, vor fi aleşi 12 copii cărora li se va spăla picioarele. Este un act simbolic care aminteşte de momentul Cinei celei de Taină când Mântuitorul Hristos a spălat picioarele ucenicilor săi ca un gest de smerenie absolută. Această ocazie socotim noi că este un bun prilej de a oferi în dar cele 12 perechi de pantofi. Cel mai probabil sambata dimineata pentru cei liberi si doritori vom incheia actiunea cu produse pascale pentru alte 20 de persoane. Pentru mai multe detalii pentru binevoitori - telefon 0752002819 (Radu Coşereanu) si va invităm sa aducem mangaiere si bucurie celor necajiti.


Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar